Yüzük Ölçüsü Nasıl Alınır?

Yüzük Ölçüsü Nasıl Alınır?

Yüzük Ölçüsü Nasıl Hesaplanır?

Giysilerimizin nasıl bedenleri varsa, yüzüklerimizin de ölçüleri vardır. Günümüzde birçok yüzük modelini alttan ayarlamalı olarak her parmağa ve her ölçüye uyacak şekilde üretiyoruz. Bu da hem benim hem sizin işinizi çok kolaylaştırıyor. Fakat bazı yüzük modellerinde bunu uygulayamıyoruz ve ölçülü üretmek durumunda kalıyoruz.

Peki, sipariş verirken ne yapacaksınız?

Yüzük ölçüleri belli bir numaralandırma sistemi ile hesaplanır. Bu sistem ülkeden ülkeye farklılık gösterir. Aşağıdaki tabloda size ülkemizde kullanılan yüzük ölçülerini veriyoruz.

Yüzük siparişi verirken doğru ölçüyü bulmak için; şu an kullanmakta olduğunuz yüzüğü ve milimetre ölçüsünü ölçen bir cetveli alın. Yüzüğü düz bir zemine koyun ve iç kısmını soldan sağa en geniş yerinden olacak şekilde ölçün. Çıkan değeri aşağıdaki tablodaki çap ölçüsünden bularak karşılığında gelen ölçüyü seçin.

Diğer bir yöntemde de, yüzüğü takmayı düşündüğünüz parmağınıza bir ip sarın, ipin iki ucunun birleştiği yeri işaretleyin ve uzunluğunu yine cetvelle ölçün. Bu değer parmağınızın çevre uzunluğunu verecektir.

Sorularınız olması durumunda bana Whatsapp’tan ulaşabilirsiniz.

 

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.