Gümüş Kararır mı?

13-11-2018 21:52
Gümüş Kararır mı?

Gümüş kararır mı?

En çok karşılaştığım sorulardan biri de gümüş takılarım kararır mı sorusu... Gümüş dış etkenlerden etkilenebilen bir maddedir. Bakımına özen gösterilmesi gerekir. Su, sabun, deodorant, tuzlu su, klorlu su gibi maddelerden etkilenebilir. Sabun ve parfümle temas gümüşün parlama ömrünü kısaltır. Ayrıca kişiden kişiye değişmekle birlikte vücut asidi de gümüşü etkiler. Özellikle yaz aylarında kolyelerinizde kararma oluyorsa terleme nedeniyle olduğunu söyleyebiliriz.

Peki, bunlar olursa ve gümüş takılarımız etkilenirse ne olur?

Gümüş takılarımız oksitlenir, solar ve parlaklığını kaybeder. Ama hemen telaşlanmayın, bunlar sadece gümüşün yüzeyinde olan değişimlerdir, yani gümüşü maden olarak etkilemez.

Takınız orjinal beyaz gümüş rengindeyse piyasada satılan gümüş cila bezlerinden ve gümüş cilalarından alıp uygulayarak tekrar eski haline hemen kavuşturabilirsiniz.

Takılarınızın üzerinde rodaj dediğimiz, gold veya rose renk altın kaplama varsa kaplama zamanla kalkar ve yüzey matlaşarak kararır. Bu durumda gümüş ürünlerinizin bakımı için benden destek alabilir veya bir gümüş tamircisine giderek ürünlerinizi rodaja verebilirsiniz. Ardından yepyeni, pırıl pırıl takılarınıza tekrar kavuşacaksınız.

Gümüş takılarınızı daha uzun süre aynı parlaklıkta kullanmak için "Gümüş Bakımı” başlıklı blog yazımı okuyabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.