Gümüş Bakımı Nasıl Olur?

Gümüş Bakımı Nasıl Olur?

Gümüş bakımı için neler yapmalıyım?

Birbirinden güzel gümüş takılarımızı aldık, çok mutluyuz, peki onları kullanmadığımız zaman ne şekilde saklamamız gerekir? Kullandığımızda uzun ömürlü olmaları için, pırıl pırıl parlamaları için ne yapmamız gerekir?

Öncelikle gümüş takılarımız ne zaman kararır ve kararırsa ne yapmalıyız konusunda bilgi almak için, "Gümüş Kararır Mı?” başlıklı blog yazımı okumanızı rica ediyorum.

Gümüş takılarınızın bakımı için ilk tavsiyem su ve parfümle temasından kaçınmanız. Bu maddeler ile temastan kaçınırsanız takılarınız daha uzun süre ışıl ışıl parlayacaktır.

Gümüş takılarınızı kullanmadığınız zamanlarda havasız ve nemsiz bir ortamda saklamanız önemlidir. Mesela benim gibi, ağzı kilitli minik poşetlerde saklayabilirsiniz. Bu şekilde hava ve nem ile temas etmez, ilk günkü rengini ve parlaklığını korur. Açık havada ise kısa sürede rengini kaybetmeye başlar. Bu durumda takınız orjinal gümüş rengindeyse gümüş cilası ve gümüş bezi ile temizleyin. Eğer gold veya rose altın kaplamaysa ve karardıysa, diğer yazımda belirttiğim gibi panik olmak yok, rodaj yaparız ve takılarınız eskisi gibi parlar.

 

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.